雅思听力真题(Part 4)

The driver alert system(D.A.S)(机经听写)

司机警觉系统D.A.S:监测疲劳的智能帽子

本篇也叫:司机警觉系统、疲劳驾驶警报系统、司机疲劳监测帽、DAS系统、驾驶员警报系统、防瞌睡帽子

Part 4 · 最近考试:2026.10.23北京理工大学

本篇为雅思听力真题(Part 4)《The driver alert system(D.A.S)(机经听写)》,共 10 题,2026.10.23北京理工大学雅思考试真题回忆,页面提供完整题目、答案与解析,并支持在线机考模式免费练习。本页同时提供 Markdown 版本 供 AI 助手与搜索引擎直接读取。

文章大意

司机警觉系统(D.A.S)最初为采矿业开发,核心部件是一顶类似棒球帽的特殊帽子,通过传感器测量司机脑电波并在屏幕上显示疲劳数值。帽子轻便不挡视线、易清洁,底座可收纳并充电,大学测试证明对健康无害,未来拟推广至航运业并集成到头盔中。

题目与答案

  1. 31 The Driver Alert System was originally developed for the _____ industry, where workers often operate heavy machinery in tiring and dangerous conditions.

    答案:mining

    原文定位:The Driver Alert System was originally developed for the mining industry, where workers often operate heavy machinery in tiring and dangerous conditions.

  2. 32 The main component of the system is a special cap, which looks similar to the headgear worn by _____ players.

    答案:baseball

    原文定位:The main component of the system is a special cap, which looks similar to the headgear worn by baseball players.

  3. 33 After the sensors measure the driver's brainwaves, the information is shown on a screen as a _____ ,which indicates the level of tiredness.

    答案:number

    原文定位:After the sensors measure the driver's brainwaves, the information is shown which indicates the level of tiredness.on a screen as a number ,which indicates the level of tiredness.

  4. 34 If the driver takes off the cap while the vehicle is moving, a warning _____ immediately appears on the screen.

    答案:message

    原文定位:If the driver takes off the cap while the vehicle is moving, a warning message immediately appears on the screen.

  5. 35 Although earlier versions were not practical, the final cap was designed to be very easy to _____ so different drivers could use it safety.

    答案:clean

    原文定位:Although earlier versions were not practical, the final cap was designed to be very easy to clean so different drivers could use it safety.

  6. 36 The base unit is useful because it can store sensors and also _____ them when they are not being used.

    答案:charge

    原文定位:The base unit is useful because it can store sensors and also charge them when they are not being used.

  7. 37 Since the cap is light and carefully designed, it does not block the driver's _____ while they are driving.

    答案:vision

    原文定位:Since the cap is light and carefully designed, it does not block the driver's vision while they are driving.

  8. 38 University tests showed that the system would not cause any problems with drivers' _____ even if they used it regularly.

    答案:health

    原文定位:University tests showed that the system would not cause any problems with drivers' health even if they used it regularly.

  9. 39 In the future, the company hopes to introduce the system to other fields,including the _____ industry.

    答案:shipping

    原文定位:In the future, the company hopes to introduce the system to other fields,including the shipping industry.

  10. 40 The designers are also trying to fit the Driver Alert System into a _____ so it can be used more easily in different working environments.

    答案:helmet

    原文定位:The designers are also trying to fit the Driver Alert System into a helmet so it can be used more easily in different working environments.

相关雅思听力真题

去机考系统练习这篇真题 →