雅思听力真题(Part 4)

Birdsong(机经听写)

鸟鸣声对工作效率与情绪的影响

本篇也叫:鸟鸣、鸟叫声、鸟鸣声、鸟叫声音、听鸟叫、鸟鸣听力

Part 4 · 最近考试:2026.10.15福州IDP鼓楼区

本篇为雅思听力真题(Part 4)《Birdsong(机经听写)》,共 10 题,2026.10.15福州IDP鼓楼区雅思考试真题回忆,页面提供完整题目、答案与解析,并支持在线机考模式免费练习。本页同时提供 Markdown 版本 供 AI 助手与搜索引擎直接读取。

文章大意

雅思听力Part4讲鸟鸣声的作用:无重复的鸟鸣最能帮助集中注意力,研究者正调查听鸟鸣能否提升员工创造力、缓解疲劳并提高效率与幸福感;还通过让受试者看恐怖片测量语言和生理反应,并已在机场候机区试用,未来或用于医院儿童减压。

题目与答案

  1. Birdsong
    Previous studies on sound failed to identify 31_____ in natural sounds.

    答案:differences

    原文定位:Previous studies on sound failed to identify differences in natural sounds.

  2. More recent research has shown that birdsong helped concentration most when it had no 32_____ .

    答案:repetition

    原文定位:More recent research has shown that birdsong helped concentration most when it had no repetition.

  3. Researchers are investigating if workers' 33_____ is increased when listening to birdsong.

    答案:creatively

    原文定位:Researchers are investigating if workers' creatively is increased when listening to birdsong.

  4. Studies aim to see if birdsong helps workers when they are feeling 34_____ potentially boosting their productivity and well-being.

    答案:tired

    原文定位:Studies aim to see if birdsong helps workers when they are feeling tired potentially boosting their productivity and well-being.

  5. A 35_____ was done to investigate people's reactions to various sounds such as birdsong

    答案:survey

    原文定位:A survey was done to investigate people's reactions to various sounds such as birdsong

  6. and the sound of 36_____ .

    答案:water

    原文定位:and the sound of water.

  7. Participants will be shown a frightening 37_____ during which their verbal responses and physical reactions will be measured.

    答案:movie

    原文定位:Participants will be shown a frightening movie during which their verbal responses and physical reactions will be measured.

  8. These measures will help to determine participants' verbal responses and 38_____ reactions.

    答案:physical

    原文定位:These measures will help to determine participants' verbal responses and physical reactions.

  9. It has already been trialled in one 39_____ waiting area to create a more calming environment for travelers.

    答案:airport

    原文定位:It has already been trialled in one airport waiting area to create a more calming environment for travelers.

  10. In the future, similar techniques could be used to help children in the 40_____ providing them with a soothing auditory environment to alleviate stress and anxiety.

    答案:hospital

    原文定位:In the future, similar techniques could be used to help children in the hospital providing them with a soothing auditory environment to alleviate stress and anxiety.

相关雅思听力真题

去机考系统练习这篇真题 →