雅思听力真题(Part 4)

Sugar consumption(机经听写)

糖分摄入与减糖运动

本篇也叫:糖分摄入、吃糖太多、减糖运动、控糖、糖摄入量、少吃糖

Part 4 · 最近考试:2026.9.18广州BC天河城

本篇为雅思听力真题(Part 4)《Sugar consumption(机经听写)》,共 10 题,2026.9.18广州BC天河城雅思考试真题回忆,页面提供完整题目、答案与解析,并支持在线机考模式免费练习。本页同时提供 Markdown 版本 供 AI 助手与搜索引擎直接读取。

文章大意

文章讨论过量糖分摄入对情绪的影响,以及食品行业和专家的减糖努力。提到一家大公司把热门果汁的糖分减少50%,罐装食品比瓶装更容易低糖,减盐运动成功,Penny Bailey谈食品安全,Anne-Marie Macintosh说谷物中的糖能防变软,Prescott教授认为食物气味影响甜味感知,营养师建议先吃蔬菜。

题目与答案

  1. Sugar consumption
    Research shows that too much sugar causes a change in 31_____ .

    答案:mood

    原文定位:The foundation. Research shows that too much sugar causes a change in mood

  2. Ancient humans knew sugary foods did not contain 32_____ .

    答案:poison

    原文定位:Ancient humans knew sugary foods did not contain poison

  3. One major company has reduced the sugar 50% of the popular 33_____ .

    答案:juice

    原文定位:One major company has reduced the sugar fifty percent of the popular juice

  4. It is easier to have lower sugar in foods sold in a 34_____ than in a bottle.

    答案:can

    原文定位:It is easier to have lower sugar in foods sold in a can than in a bottle.

  5. The campaign to reduce salt in 35_____ was a success.

    答案:bread

    原文定位:The campaign to reduce salt in bread was a success.

  6. The foundation designs a unique 36_____ for food products.

    答案:label

    原文定位:The foundation designs a unique label for food products.

  7. Penny Bailey believes that we can improve the food 37_____ .

    答案:safety

    原文定位:Penny Bailey believes that we can improve the food safety.

  8. Anne-Marie Mackintosh believes that sugar in 38_____ can stop them going soft.

    答案:cereal

    原文定位:Anne-Marie Macintosh believes that sugar in cereal can stop them going soft.

  9. Professor Prescott believes that the 39_____ of food affects how sweet we think it tastes.

    答案:smell

    原文定位:Professor Prescott believes that the smell of food affects how sweet we think it tastes.

  10. Other nutritionists recommend eating 40_____ first at mealtimes.

    答案:vegetables

    原文定位:Other nutritionists recommend eating vegetables first at mealtime.

相关雅思听力真题

去机考系统练习这篇真题 →