雅思听力真题(Part 4)

The land diving ceremony

瓦努阿图陆地蹦极仪式

本篇也叫:陆地跳水、陆地蹦极、瓦努阿图蹦极、Pentecost岛陆地跳、陆地跳仪式、瓦努阿图陆地潜水

Part 4 · 最近考试:2020.12.31

本篇为雅思听力真题(Part 4)《The land diving ceremony》,共 10 题,2020.12.31雅思考试真题回忆,页面提供完整题目、答案与解析,并支持在线机考模式免费练习。本页同时提供 Markdown 版本 供 AI 助手与搜索引擎直接读取。

文章大意

讲座介绍瓦努阿图五旬节岛的陆地跳水仪式:男子脚踝绑藤蔓从高台跳下,被认为是蹦极起源;仅男性参加,男孩七八岁起作为成年礼;每年4-6月旱季举行,庆祝山药丰收,并锻炼男性气概与勇气。

题目与答案

  1. Land Diving in Vanuatu
    Participants
    ·Exclude 31_____

    答案:women

    原文定位:Well, only men can take part, whereas women are not allowed to participate, despite the fact that the legend from which the ceremony originates names a woman as the original diver

    同义替换:「Exclude」↔「are not allowed to」,「Participants」↔「take part」

  2. and most 32_____ .

    答案:children

    原文定位:Boys can begin to participate around the ages of seven or eight as a rite of passage or initiation. However, other children are not included

    同义替换:「Exclude」↔「are not included」

  3. Special meaning
    ·Bring good luck for the 33_____ of a certain crop.

    答案:harvest

    原文定位:Secondly, the ceremony is said to celebrate and bring blessings on the annual yam harvest, and it is a great attraction for the villagers, with everyone attending to sing, dance, and encourage the bravery of the divers

    同义替换:「good luck for」↔「blessings on」,「a certain crop」↔「yam」

  4. ·For men, the ceremony increases strengths and is regarded as a type of 34_____ .

    答案:cleansing

    原文定位:The ceremony is also said to bring personal benefits to the divers, such as increasing the masculinity and strength of a man. Taking part is considered a kind of cleansing for the man

    同义替换:「For men」↔「for the man」,「regarded as」↔「considered」,「type」↔「kind」

  5. Details
    ·35_____ soil will cause injuries to divers.

    答案:dry

    原文定位:Additionally, the soil is worked over to ensure it is moistened and raked to make it softer. If the soil is too dry, the diver will be injured when he touches the ground

    同义替换:「soil」↔「soil」,「will cause injuries」↔「will be injured」

  6. ·Divers should touch the ground with their 36_____ to avoid injury.

    答案:shoulders

    原文定位:The optimal outcome is that the shoulders of the diver brush the ground, but this depends on the selection of the individual vine, which is chosen to suit each diver's height and weight, but without any scientific measurements

    同义替换:「touch」↔「brush」,「avoid injury」↔「optimal outcome」,「Divers」↔「diver」

  7. ·Jumpers should get rid of barriers such as 37_____ .

    答案:rocks

    原文定位:Obstacles such as rocks will need to be removed

    同义替换:「barriers」↔「Obstacles」,「get rid of」↔「will need to be removed」

  8. ·Divers jump from towers of different heights because of their different age and 38_____ .

    答案:experience

    原文定位:Since their age and experience vary, they will dive from towers of various elevations

    同义替换:「different heights」↔「various elevations」,「different age」↔「age vary」

  9. Today
    ·Purpose of reporting the ceremony: to develop 39_____ directly.

    答案:tourism

    原文定位:The Vanuatu Tourism Council encourages widespread reports about the ceremonies in the international media to boost tourism, which in turn supports the local economy and charity programs

    同义替换:「Purpose of reporting the ceremony」↔「encourages widespread reports about the ceremonies」,「develop」↔「boost」

  10. ·Films for 40_____ purposes are not allowed for over a decade.

    答案:commercial

    原文定位:For the same reason, commercial filming of important ceremonies has been under ban for more than 10 years. Only films for educational purposes are allowed

    同义替换:「Films」↔「filming」,「not allowed」↔「has been under ban」,「over a decade」↔「more than 10 years」

相关雅思听力真题

去机考系统练习这篇真题 →